TARİHÇE :
Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu kurmak amacıyla, 2003 yılında Yrd.Doç.Dr. Leyla ULUSMAN tarafından başlatılan çalışmalar, kendisinin yoğun çabaları ile 2008 yılında sonuç vermiş ve Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 20.11.2008 tarihli toplantısında alınan kararla Yüksekokulun kurulması için Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne onay verilmiştir. Bunu takiben Bakanlar Kurulu’na sunulan kuruluş dosyası, 27.05.2009 tarihinde yapılan toplantıda onaylanmış, 23.06.2009 tarih ve 2762 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Böylece Yrd.Doç.Dr. Leyla ULUSMAN’ın kurucusu ve ilk yöneticisi olduğu Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu, 2010 – 2011 Eğitim ve öğretim yılına Sultanahmet’te bulunan Rektörlük binasında başlamıştır. 24.12.1010 tarihinde Prof.Dr. Ahmet Korhan BİNARK’ın Yüksekokul Müdürlüğüne vekaleten atanmasıyla birlikte, 10.01.2011 tarihinden itibaren de Göztepe Yerleşkesi, TEF Binası A Blok 110 no’da eğitime devam edilmiştir.
Misyonumuz :
Türk Kuyumculuk Sektörü, 90’lı yılların başlarından itibaren sürekli gelişerek 2000’li yılların ortalarında dünyanın en önemli 3 ihracatçı ülkesinden biri konumuna gelmiştir. Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu, sektörün ihtiyacı olan eğitilmiş elemanları yetiştirmek üzere planlanmıştır. 5 yıllık olarak kurulan, Takı Tasarımı ve Değerli Taş Tasarımı olmak üzere 2 bölümün yer aldığı Yüksekokul’umuzda, ilk yılında İngilizce hazırlık olarak eğitim verilmektedir. Ayrıca takı üretim teknikleri, değerli madenlerle ilgili Kimya ve Metalürji derslerinin de yer aldığı Yüksekokulumuzda, konu ile ilgili olarak yöneticilik, Pazarlama, Uluslararası Ticaret ve Hukuk eğitimi de verilmektedir.
Vizyonumuz :
Orta Çağ’dan beri çeşitli medeniyetlerde var olan zengin Türk mozaiğini işleyerek biçimlendirmek ve günümüz tasarım ve moda anlayışlarına göre şekillendirerek dünyaya yayılmasını sağlamaya çalışmak önde gelen bakış açımızdır. Bunun yanı sıra günün beğenilerine göre de tasarımlar yaparak kuyumculukta “marka ülke” olmamızı sağlayacak elemanlar yetiştirmek de temel hedeflerimizdendir. Tasarlarken üretimini de bilen, üretirken pazarlamasını da planlayabilen ve işi yönetebilen öğrenciler yetiştirirken, kuracağımız uluslar arası ilişkilerle dünyadaki benzer tüm okullarla işbirliği içinde olarak öğrenci, öğretim elemanı ve tasarımcı değişimlerini gerçekleştirmek ve öğrencilerimize geniş bir vizyon kazandırmak istiyoruz.
Bu sayfa Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu tarafından en son 20.05.2013 13:48:00 tarihinde güncellenmiştir.