GELENEKSEL-AYDIN-KARACASU TEKNİK GEZİSİ-2

KARACASU MYO 2. KEZ MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU'NU KONUK ETTİ

29-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Marmara Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu öğrencileri Adnan Menderes Üniversitesi Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti.

Marmara Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Ulusman'ın liderliğinde düzenlenen teknik gezi kapsamında, ADÜ Karacasu Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Hakkı BABALIK tarafından  çeşitli konularda eğitimler vererek atölye çalışması yaptırıldı. Ayrıca "Kaboşon Mücevher Taşı İşlemeciliği" ve "Uygulamalı Gemolojik İnceleme" eğitimi verdi. Ataköy - Babadağ bölgesinde teknik arazi gezisi yapılarak Kuvars taşı bulma ve çıkarma işlemleri yapıldı. Öğretim Görevlisi Ufuk Ören de, atölyede uygulamalı olarak "Fasetli Mücevher Taşı İşlemeciliği" konusunu anlattı. Öğretim Görevlisi Servet Akar ise, Hassas Döküm dersi ile öğrencilerimize atölyede mesleki deneyim yaşattı.